Преминете към основното съдържание

Защо коремната преса не ви се получава?

След усилени тренировки резултатите са...невидими – ето защо

Съблазнителната линия в центъра на корема и орелефяванията под ребрата, в най-добрият случай във формата на плочки, е в повечето случаи мечта. Само че е постижима мечта. Многократно изпълнявате изпълнявате тренировките си, старателни сте, а резултатите все още не са факт? Може би допускате често срещани грешки. Ето какви са те.

Не дишате правилно

Златното правило за тренировките е: при натоварване – издишате. Например ако повдигате и спускате главата от раменете, легнала по гръб със сгънати колене, при повдигането към коленете – вдишвайте, при спускането – издишвайте. Правилното дишане задейства диафрагмените мускули, което помага на оформянето на пресата.

Тренирате нередовно

Да погледнем истината в очите: далеч по-лесно е да вземете решение да влезете във форма и да останете без сили от тренировка... но само веднъж, вместо всеки ден да упражнявате мускулите си. Но спортът е дейност, която не може да се покори отведнъж. И коремната преса не може да се оформи от един път. Най-добре е да тренирате всеки ден или през ден. Болят ви мускулите? Нищо, най-доброто лекарство за това е нова доза упражнения. При по-силни болки изчакайте най-много 48 часа.

Натоварвате само коремните мускули

Ако натоварвате само пресата, останалите мускули ще влошат кондицията си. Така рискувате да получите болки в гърба и неефективност на тренировките. Мускулите просто няма да се оформят, както ви се иска, нито да си почивате правилно. Освен това развиването на коремните мускули изисква компенсиране на мускулите на гърба. Задължително правете вид разтягане в края на тренировката за преса.

© @kayla_itsines

Наблягате на количеството, а не на качеството

По-добре 15 качествени коремни преси пред 100 некачествени. Коментарът е излишен.

Не натоварвате мускулите на пресата

Звучи глупаво, но много трениращи за коремни мускули пренасят натоварването върху други мускули в тялото. Ще разберете за какво говорим, ако си припомните болката във врата след тренировки. Когато работите за коремна преса, можете да сложите ръцете зад врата, но е необходимо да държите лактите в една равнина.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser