Преминете към основното съдържание

Защо неоправеното легло е полезно за здравето ви?

Никога няма да се сетите за причината

© iStock

Една добра новина за всеки, който не иска да губи две минути всяка сутрин: официално може да спрете да оправяте леглото си. Изследване, публикувано в Experimental & Applied Acarology разкрива защо.

Но преди да се развеселите, предупреждаваме ви, че мотивите всъщност са малко грубички. Оказва се, че всички заспиваме в своеобразен „развъдник“ на прах и акари. В действителност леглото ни се обитава от около 1.5 милиона от микроскопичните бактерии.

Оправянето на леглото създава благоприятни условия за тях. Какво те не обичат? Топли, светли и сухи условия - т.е. оставете слънчевите лъчи да проникват в неоправените ви чаршафи и да докосва максимално площта на цялото ви легло. Не го покривайте с оправената завивка. Оставете пълна бъркотия, която ще обърка и акарите.

Така че, продължавайте занапред да ставате от леглото и да не поглеждате към него. Ако просто не можете да понасяте небрежността, на всеки два дни накисвайте чаршафите си в гореща вода.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser