Преминете към основното съдържание

Защо ни е постоянно студено?

Значение има и телесната конструкция
Високите слаби хора по-бързо губят телесната си топлина от хората, които са ниски и по-пълни. Затова първите са по-зиморничави. Това се обяснява чисто физически – при тях повърхността на тялото, която е в контакт с околната среда, е по-голяма, а изолиращият пласт мазнина е по-тънък.
Също така, ако сте с по-слаби мускули, произвеждате по-малко топлина в сравнение с тези, които имат силна мускулна маса. Слабите хора, които все студуват, нямат друг избор освен да се обличат топло, като обръщат особено внимание на главата, краката и ръцете.

7 от 9

Значение има и телесната конструкция Високите слаби хора по-бързо губят телесната си топлина от хората, които са ниски и по-пълни. Затова първите са по-зиморничави. Това се обяснява чисто физически – при тях повърхността на тялото, която е в контакт с околната среда, е по-голяма, а изолиращият пласт мазнина е по-тънък. Също така, ако сте с по-слаби мускули, произвеждате по-малко топлина в сравнение с тези, които имат силна мускулна маса. Слабите хора, които все студуват, нямат друг избор освен да се обличат топло, като обръщат особено внимание на главата, краката и ръцете.

© iStockСвързани статии
Има причини за зиморничавостта ни

Защо постоянно ни е студено?

Да, лошото време влияе на здравето

Дъжд, сняг, леден вятър, зимни бури – всеки от нас усеща влиянието на атмосферните условия, които са нашата естествена среда. Затова и денят ни започва с поглед към небето.

Защо винаги ми е студено?

12 медицински причини за зиморничавостта

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser