Преминете към основното съдържание

Защо през лятото ни се прави повече секс?

Желанието ни се покачва правопропорционално на температурите
© iStock

В средата на миналия век по време на разкопките в долината Дахла в Египет археолозите правят интересно откритие. Въпреки популярните митове за сексуалността на Клеопатра и половата активност на древните египтяни се оказва, че те правели любов предимно през лятото. При това през най-горещите месеци – юли и август. И в това няма нищо случайно!

Летни страсти

Съвременните учени намират логично и обосновано физиологично обяснение за повишената ни сексуалност. Благодарение на слънцето организмът ни е максимално наситен с витамин D, участващ във формирането на качествени сперматозоиди при мъжа, но и на хормоните, които повишават желанието за секс при жената. Именно затова юли и август се считат за идеални за зачеване. Френски учени от университета „Бретан-сюд“ също потвърдиха, че флиртуваме много по-интензивно, когато слънцето е по-силно. Тогава дамите са по-склонни да предоставят телефонните си номера на непознати мъже. Затова по-голямата част от полово зрелите обитатели на планетата считат, че сексът през лятото е по-приятен и достъпен. Тоест може да се прави буквално навсякъде, без да се съобразяваме с климатичните условия.


ДА ПРАВИМ СЕКС ИЛИ ДА ПЛАНИРАМЕ ВАКАНЦИЯ


Топли вълни

Може да звучи леко отблъскващо, но една от причините толкова да ни харесва секса в топлото време, е потта. И то не само заради феромоните, чието въздействие върху човека все още не е категорично доказано. Науката казва, че има и други химикали в потта, които влияят на привличането. Проучванията с животни показват, че по-високите температури разграждат съединения в потта, за които се смята, че ни възбуждат. Феромоните, но и други фактори като бактериите по кожата и дори диетата, определят специфичната за всеки човек миризма, а повишеното изпотяване засилва още повече възбуждащия й ефект върху околните. Изследване на Университета в Охайо пък доказва, че в мозъка на хората е заложено да свързват топлината с интимността. И това няма нищо общо с разголените дрехи и плътта на показ.


КИНО МИТОВЕТЕ: СЕКС НА ПЛАЖА


 

Още по етикети

секс , лято , любов
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser