Преминете към основното съдържание

Защо принцеса Даяна спряла да носи любимия си син молив за очи?

Нейната гримьорка Мария Грийнуел разкри всичко
© getty

Когато говорим за грима на принцеса Даяна, е трудно да не си спомним за нейния руж и за поразителната синя очна линия, която се превърна в нейна запазена марка.

Гримьорката, която е била отговорна за визията на Даяна е легендарната Мери Грийнуел, която е работила за именити личности от ранга на Наоми Кембъл и Виктория Бекъм и е обучавала Шарлот Тилбъри и Лиза Елдридж.

В неотдавнашно интервю с Yahoo, Грийнуел разкри, че тя е била тази, която убеждава Даяна да зареже любимия й молив за очи в електриковосиньо.

"Мисля, че бежовете и кафявите цветове са много по-хубави", споделя тя.

© getty

Но въпреки убеждаването й Даяна да спре със синята си мания, Грийнуел запазва останалата част от грима й заради основателна и конкретна причина.

"Тя беше човек, в когото обществото се вглеждаше през цялото време. Именно заради това, не е особено подходящо да променяш външния си вид на всеки пет секунди. Тя малко промени грима си. И то не толкова драстично. Мисля, че драматичната промяна, всъщност, не е за някой, който е в Белия дом, в парламента или в кралското семейство, тъй като то просто не е подходящо", казва гримьорката. 

© getty

Дори и без синята си очна линия, Даяна продължава да набляга на грима на очите.

"Не беше нужно да прекалява, затова тя поддържаше грима си фин и подходящ за случая. Въпреки това, обичаше да подчертава прекрасните си очи и да носи много спирала", разказа Грийнуел.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser