Преминете към основното съдържание

Защо ревюто на Céline се превърна в едно от най-остро критикуваните модни дефилета този сезон?

Модните критици определиха първата колекция на Еди Слиман за френския моден бранд като катастрофална

Фалстарт за новия креативен дирекор на Celine. Преди броени месеци, когато модният бранд реши да замени Фиби Файло с небезизвестния Еди Слиман, много от модните критици бяха настроени скептично в успеха на марката да поеме по нов и по-успешен път. И се оказаха прави...

Новата колекция на Слиман изглеждаше по-скоро като отчаян опит отново да възроди линията Rive Gauche Homme на Yves Saint Laurent, както направиха заедно с Пиер Берже през далечната 1997-а. Познатите до момента изчистени меки линии на Файло, който обичаше да поднася модните си прозведения, пречупени по-скоро през призмата на изкувството, отколкото тази на модата, са заменени от силно натрапчив сексапил и младежки дух.

Но може би точно това е била и целта на марката, когато решава да смени креативния си директор през януари -  да се комерсиализира и стане предпочитан бранд от младото поколение. Но дори и това да е била задачата на Слиман, той определено не успя да се справи с нея. И без това предварително негативно настроената публика не видя нищо друго освен възкръснали от нафталина кройки, материи, цветове и модели, които са характерни за почерка му по време на работата му за Saint Laurent.

Напомняме, че през 1997 г. Еди Слиман се присъедини към Yves Saint Laurent. Две години по-късно той се премести в Dior, където работи седем години над линията Dior Homme. През 2007-а изненада публиката с решението си да стане фотограф и дори отказа предложението на компанията LVMH да представи собствена едноименна марка.

Като заключение бихме добавили, че всеки заслужава втори шанс и понякога трябва малко повече време, особено на хората на изкувстото, за да могат да се преоткрият и разберат коя е правилната посока, към която да поемат. 

Разгледайте галерията от снимки, в която ще откриете дебютната колекция на Еди Слиман за Céline:

Celine пролет/лято 2019

Галерия

Celine пролет/лято 2019

Снимки: IMaxTree

 

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser