Преминете към основното съдържание

Защо Сара Джесика Паркър купува ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА?

Реалният живот на звездата от „Сексът и градът“ е пълна противоположност на екранната й героиня
Сара Джесика Паркър
Сара Джесика Паркър © WENN

Милионите, славата и червеният килим според масовите разбирания са синоним на охолен живот, наливане с шампанско и безпаметно харчене. Не и когато става дума за Сара Джесика Паркър!

Мислите си, че може би не си пада по яхтите, примерно, но няма как да не я срещнете в скъпите бутици на Пето авеню или пред лимузината й, в която шофьорът товари поне трийсет торби от поредния шопинг маратон на звездата от „Сексът и градът“...

Истината е, че Сара Джесика Паркър влиза по-често в магазини за втора употреба, отколкото в луксозните бутици. Защото реалният живот на актрисата, която киното превърна в модна икона и й създаде илюзорен образ на фешън маниачка, е пълна противоположност на екранната й идентичност. Сара Джесика Паркър признава без притеснения, че купува предимно дрехи втора употреба за децата си, а нерядко и за себе си.

Синът й Джеймс Уилки Бродерик, който през октомври миналата година навърши 15 години, от бебе доизносва дрехите от братовчедите си.

А също и от чичо си, тъй като майката на Сара Джесика Паркър грижливо пазела повечето от тях. „Единственото ново, което съм му купувала, са обувките, защото краката на всеки са различни и походката може да се деформира от обувки втора употреба“, признава звездата.

Чисто нови дрехи почти липсват и в гардероба на близначките Марион и Табита, на които Сара Джесика Паркър и съпругът й Матю Бродерик станаха родители чрез сурогатна майка преди повече от 8 години.

ИСТИНСКАТА ЦЕНА

Дори да си затворим очите пред космическите хонорари, които актрисата получава за всеки филм, причината тя да купува дрехи втора употреба пак няма да е липса на пари. Прави го, защото смята, че не банковите сметки определят живота на човек, нито скъпите дрехи, а отношението му към останалия свят. Модата е добър начин да покажеш това отношение, твърди Сара Джесика Паркър.

Нейният мироглед в тази посока до голяма степен е повлиян от документалния филм The True Cost, който разкрива нечовешкия труд, ниското заплащане и експлоатацията, които стоят зад производството на много от дрехите във фабриките. Ние ги виждаме в лъскавите магазини, понякога четем какво пише на етикета, но дори не се замисляме каква е истинската им цена, за да стигнат до нас, твърди Сара Джесика Паркър, която е от малкото земни холивудски знаменитости, при това не само по отношение на гардероба си.

СТАТУС: ЗЕМНИ

27 години съвместен живот, от които 21 в брак, без притеснения от папараци в личния им живот, защото няма какво да крият, нито от какво да се срамуват – малко са звездите, които могат да се похвалят с подобно дълголетие в отношенията си и в присъствието си в публичното пространство. Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик безспорно са една от най-стабилните двойки в Холивуд. Съпрузите възпитават три деца и независимо от високият им статус, изглеждат много земни. Матю често е засичан в метрото да води сина си на училище. Сара пък се разхожда с близначките в Ню Йорк без притеснения, че ще я питат каква марка са дънките й.

Преди да срещне Бродерик, тя буквално е загубила 7 години от живота си с Робърт Дауни Младши, който по онова време имал сериозен проблем с алкохола и често й изневерявал.

По същото време животът на Бродерик не е бил по-спокоен. През 1987 г. след катастрофа, причинена от него, загиват двама души, а приятелката му Дженифър Грей (звездата от филма „Мръсни танци“), го напуска. Бродерик изпада в депресия, от която излиза едва след срещата си със Сара Джесика Паркър.

Двамата се запознават на парти в Ню Йорк през 1991 г. Не крият, че е било любов от пръв поглед – Бродерик бил очарован от чара и чувството за хумор на Сара, а тя се опитвала да направи най-добро впечатление на новия познат. Женят се 7 години по-късно, като сватбената рокля е черна не заради модни приумици на булката, а от „страх от сватбите“, както по-късно признава Сара Джесика Паркър.

БРАЧЕН ДОГОВОР

През октомври 2002 г. се ражда първото им дете Джеймс. Актрисата споделя, че винаги е искала да има голямо семейство, но трудно й се удало да забременее. Затова през 2009 г. тя намира сурогатна майка, за да се родят близначките Марион и Табита.

Тайната на успешния брак е в общите интереси и умението да разделят дома от работата, твърди Сара Джесика Паркър. „Когато се прибираме вкъщи, ние се стараем да не говорим за работата, но ако на мен са ми предложили интересна роля, аз винаги я обсъждам с него. И винаги ходя с Матю на неговите премиери, дори по това време да съм заета с моята работа. Това е нашият брачен договор“, казва още звездата от „Сексът и градът“.
Матю Бродерик от своя страна смята кариерата на жена си много по-успешна от неговата. За разлика от другите мъже обаче, които в подобни ситуации страдат от наранено его, Матю постоянно се шегува и във всяко интервю казва, че звездата в семейството трябва да бъде една – и в техния случай това е Сара.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser