Преминете към основното съдържание

Защо Тилда Суинтън не обича Хари Потър?

... макар че тя самата е като истинска вълшебница
© Getty

Филмите за Хари Потър правят да изглеждат по-романтични отколкото са жестоките училища-интернати, които разделят децата от родителите им“, сподели Тилда Суинтън в свое интервю за шотландско списание.

Въпросните филми в известен смисъл са спасили от закриване голяма част от училищата-интернати. След излизането по екраните на първата част „Хари Потър и философския камък“ популярността на тези учебни заведения рязко нараства във Франция и във Великобритания. Безусловно причината за това е именно образът на Хогуортс в книгите и филмите.

Самата Тилда е учила в подобен пансион за момичета West Heath Girls' School. Но според актрисата тези условия са доста жестоки и нездравословни за нормалното развитие на децата.

Аз израснах в привилегировани условия и бях длъжна да се омъжа за херцог. Трябваха ми много усилия и време, за да докажа, че този живот не е за мен“, споделя Тилда.

Децата нма Тилда Суинтън посещават Drumduan Upper School, училище със засилено изучаване на изкуства. В това учебно заведение не се провеждат тестове и изпити.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser