Преминете към основното съдържание

Защо трябва да носите червено?

Търсите любов? Отговорът може да се крие в цвета на облеклото ви
Риза DIANE VON
FURSTENBERG от
STYLEBOP.COM, рокля
SCOTTACUS ANTHONY
от SAXASTORE.NET,
обувки MEVARA, гривна
SWEET DELUXE
Риза DIANE VON FURSTENBERG от STYLEBOP.COM, рокля SCOTTACUS ANTHONY от SAXASTORE.NET, обувки MEVARA, гривна SWEET DELUXE © STEFAN IMIELSKI

Ако някога сте си задавали въпроса "Има ли значение какъв цвят е дрехата ми, ако трябва да съблазня мъж?", веднага ще ви отговорим: Да! Канадско изследване е установило, че жените излъчват сигнали за вътрешното състояние на тялото си с начина, по който се обличат, а червеното означава "Искам секс". Също така анализите сочат, че представителките на нежния пол носят червено или розово, когато са в овулация и когато са в опит да привлекат мъж.
 
Друг интересен факт, който посочва изследването, е, че дамите, които се обличат в червено или розово, е три пъти по-вероятно да са в пика на плодовитостта си в сравнение с жените, които предпочитат други цветове. Предпочитанието на представителките на нежния пол към червеното в определени дни от месеца не е случайно. Учените също така са открили, че въпросната дреха не е задължително да е някаква по-изрязана, тъй като участниците в проучването са били помолени да преценят сексуалните намерения на жената въз основа на цвета на обикновена тениска. 

Биологичната еволюция също би могла да обясни важността на червеното. По време на фертилния период на женските павиани, макаци и шимпанзета техният перинеум почервенява, вероятно за да привлича мъжките“.

В галерията от снимки ще открите специалната фотосесия на фотографа Stefan Imielski. Червеният цвят и пустинята са основни акценти, а снимките са заснети специално за читателите на ELLE България:

фотографии STEFAN IMIELSKI

стайлинг GRACE MAIER

модел ELYSE TAYLOR @IMG MODELS

коса и грим NINA TATAVITTO

асистент YVONNE MAIER

видео SILVIO GERBER @FILMGERBEREI

продукция MAIER AGENCY

локация и специални благодарности на ANANTARA THE PALM DUBAI RESORT

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser