Преминете към основното съдържание

Здравословно предястие: табуле с киноа и краставица

Ако сте на диета, това е идеалната вечеря

Табуле с киноа и краставица
Табуле с киноа и краставица © iStock

Приготовление 10 минути, варене 15 минути, престоява 2 часа

Необходими продукти (за 4 порции)

  • 2 малки краставици
  • 125 г киноа
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • Сокът на един лимон
  • 5 с.л. зехтин
  • ½ кафена лъжица млян кимион
  • Млян с мелничка черен пипер

Начин на приготвяне

Сварете киноата в подсолена вода за около 15 минути. Отцедете я и я сложете настрани да изстине. Измийте магданоза, откъснете листата от дръжките и ги нарежете на ситно. Измийте и нарежете на ситно краставичките и двата стръка лук. Разбийте на емулсия зехтина, лимоновия сок, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркайте киноата, магданоза, парченцата краставица и лука. Подправете със соса винегрет от зехтин, лимон и кимион. Сложете да престои в хладилника най-малко 2 часа.

© iStock, Табуле с киноа и краставица

ELLE съвети

  • Тази салата табуле може да се сервира с мариновани сардини и препечени чеснови филийки.
  • Внимавайте да не преварите киноата, иначе зърната й ще се напукат, ще се напоят с вода и ще залепнат едно за друго.
  • Към табулето можете да добавите парченца лимон или грейпфрут, изчистен от ципите.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser