Преминете към основното съдържание

Зелено строителство в София

В квартал Лозенец в София се откри уникална "зелена" жилищна сграда

Във вторник, 15 декември 2015 год. от 14:00 часа в присъствието на медии бе осветен строежът на сградата на ул."Орел" №9. На събитието присъстваха и официални лица от общината, акционери от инвеститорската компания "Нова Ситги Груп", изпълнителният директор на "Артекс Инжинеринг" арх. Пламен Мирянов и архитектът на сградата арх. Добромир Добрев.

Фамилия Саут парк е проект за 30 апартамента, като част от тях са уникални градински мезонети. Основната идея на проекта е да доближи жилищата до природата, като позволи на собствениците им лесен достъп и изключителна гледка към вътрешна градина, а на тези на последните етажи с гледка към Витоша.Проектът е съобразен с всички стандарти за енергийна ефективност и екологични материали за строителство.

Инвеститор на проекта е Нова Сити груп. Във всеки район на София, където компанията развива проекти, тя реинвестира в обществото чрез участие в реконструкции на детски площадки или други социално-отговорни инициативи.Строителството се изпълнява от Артекс инжинеринг, която е изпълнявала и предишните два проекта на инвестиционната група. Екслузивен партньор в продажбите е Ай Брокерс - компания с офиси в София и Бургас.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser