Преминете към основното съдържание

Зелено съкровище за старт на деня

Дори и да не сте готови за днес, подгответе го за утре
© iStock

Голяма зелена чаша – това е истински комплимент за организма, сякаш всеки ден му подарявате ласките на слънчевите лъчи. Зеленото смути е време отново да влезе в играта – но само като хранителна добавка. Важно е да знаете, че смутита осигуряват необходимите хранителни вещества, минерали и витамини на организма, но нищо не може да замени ползата от консумирането на цели плодове и зеленчуци. За да бъдат усвоени техните полезни хранителни вещества пълноценно, е необходимо да ги дъвчете. В слюнката (която се отделя по време на предъвкването) се съдържат голяма част от ензимите, необходими за разграждането на храната. А, както знаете, всяка храна, която остане неразградена в стомаха, се превръща в отрова.

И все пак, всеки има нужда от една голяма зелена чаша на ден. Предлагаме ви една от най-ефективните комбинации за проелетно събуждане на организма.

Продукти:

3 стръка целина

2 ябълки

1 краставица

парченце джинджър – отрежете около 2-3 см от корена

1 малко добре узряло авокадо

1 ч. л. спирулина на прах

1 чаена лъжичка бадемова паста

4 големи листа кейл

Приготвяне:

Целината, ябълките, краставицата и джиндъра смесете в блендера. Добавтее авокадото и спирулината, след като смесите добре, добавете и бадемовата паста. Едва тогава добавете и накъсаните листа кейл. Не изключвайте блендера, докато сместа не стане идеално гладка.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser