Преминете към основното съдържание

Зрителска истерия! Показаха за първи път гей двойка в анимация

Всички очакват с нетърпение „Търсенето на Дори”
Търсенето на Дори
Търсенето на Дори © Pixar

3-минутният трейлър на най-новата анимация на Pixar - „Търсенето на Дори“, предизвика куп коментари и въпроси в социалните мрежи. Много от зрителите отбелязват, че в краткото клипче се забелязва присъствието на лесбийска двойка, което е прецедент за подобни детски филмчета. 

Въпреки че досега никой от екипа на "Търсенето на Дори" не е потвърдил или отрекъл наличието на гей двойка в анимацията, много родители побързаха да обявят, че ще бойкотират лентата поради тази причина. Други обаче са категорични, че е било крайно време с подобни герои да бъдат запознати и най-малките зрители, тъй като те са част от обществото. 

© Pixar, Двойката, която предизвика дискусиите

„Търсенето на Дори“ се очаква да бъде новият хит в анимациите, като лично водещата Елън Дедженеръс е дала гласа си за сладката синя рибка. Смята се, че именно тя е дала идеята във филмчето да има гей двойка. Елън не крие, че е лесбийка и от години е щастливо женена за актрисата от сериала „Скандал“ Порша Де Роси.

У нас „Търсенето на Дори“ ще се появи по екраните на 17 юни, благодарение на „Форум Филм“.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser