Преминете към основното съдържание

Звездите, чиито домове са засегнати от огромните пожари

Ким и Канйе са наели частна пожарна

Горските пожари, започнали в Калифорния на сутринта на 8 ноември, все още продължават.

Пожарът се приближи до Лос Анджелис и успя да унищожи напълно град Paradise - население от 27 хиляди души.

От съображения за сигурност много звезди вече са напуснали домовете си.

Майли Сайръс загуби своя дом напълно: "Аз съм шокирана от пожара. Но имах късмет, моите домашни любимци и любовта на живота ми успяха да се измъкнат - това е най-важното ", пише певицата. Годеникът на изълнителката, актьорът Лиам Хемсуърт, по-късно публикува и останките от тяхната обща къща. 

Снимка на Лиам Хемсуърт на опожарения им общ дом с Майли Сайръс

Актьорът Джерард Бътлър е бил евакуиран по-рано, но се е върнал на мястото на огъня, когато пожарникарите вече са се били справили с огъня. Домът на певеца Робин Тик също е опижарен до основи. 

Калифорния е покрита от най-силните горски пожари в историята на държавата. Вече са изгорени почти 6.5 хиляди жилища. От петък сутринта 75 000 къщи бяха евакуирани поради приближаващия се пожар.

По-рано се съобщи, че пожарите вече достигат до Малибу. Заедно с останалите жители на града, актьорът Мартин Шийн е бил принуден да се евакуира, оставяйки вещите и документите си у дома. 

Джерард Бътлър

За евакуация пише звездата Алиса Милано. Тя помоли за помощ в Twitter, за спасяването на петте ѝ коня от огъня. Певицата Лейди Гага също е напуснала къщата си. Тя пише, че с много други жители на окръг Лос Анджелис чака да разбере дали огънят е стигнал до къщата ѝ или тя е успяла да оцелее. 

Пожарът е съсипал и историческо ранчо, собственост на Paramount, което от 20-те години на миналия век е било използвано като фон на стотици филми и телевизионни предавания, включително "Светът на дивия запад".

Американският режисьор Гилермо дел Торо, актьорът Уил Смит също са от напусналите домовете си. Орландо Блум сподели страховита снимка, която показва пожарите в близост на улицата, където живее. "Моля се за безопасността на цялата ми ферма в Малибу и благодаря на нашите смели пожарникари, моля, бъдете внимателни!", пише звездата. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Orlando Bloom (@orlandobloom) on

 

 

Имението на Ким Кардашян и Кание Уест, които сега живеят в Чикаго, също е застрашено от горските пожари.

Още на първия ден кланът Кардашян-Дженър дари крупна сума на Калифорнийския пожарна фондация и агитира феновете си в социалните мрежи за подкрепа на фондацията. Самите Ким и Канйе са наели частна пожарна, която да държи огъня далеч от вилата им в Хидън хилс. Вилата на семейство Уест е разположена по такъв начин, че ако бъде обхваната от пожар, пламъците бързо ще се прехвърлят и към другите домове в затворения комплекс. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser