Преминете към основното съдържание

Звездите, които светът загуби през 2017 година

Разделихме се с Джени Мейренс, Пиер Берже, Ервe Льору, Честър Беннигтън, Хю Хефнър...
© Getty

Обикновено в края на годината всеки от нас си прави равносметка за изминаващата година и започва да чертае планове за следващата. Но също така е хубаво да си припомним и отдадем чест на няколко знакови имена от световната модна и музикална сцена, които за съжаление ни напуснаха през изминаващата година. 

 Джени Мейренс

През лятото на 2017 г., на 73 години ни напусна Джени Мейренс - творческият и бизнес партньор на Мартин Марджела.

Дясната ръка на Мартин Марджела е мистериозна жена, която често отказва интервюта и снимки. Въпреки това, по-рано тази година, Мейренс даде екслузивно интервю за "Ню Йорк Таймс", в което тя обсъжда работата си върху марката през годините, включително изобретяването на известните четири бели шева, предпочитани от бранда, вместо традиционния етикет. "Когато хората идват в магазина и виждат силни дрехи без име, те ще са по-любопитни", казва тя. Мейренс и Марджела са иноватори и внасят нови идеи, които стават синоними на модната им къща. 

Ервe Льору

 

Ервe Льору е основателят на марката Herve Leger. По-рано тази година, дизайнерът напусна този свят на 60-годишна възраст. През живота си Ервe сменя три имена. Фамилното име на дизайнера Пене (Peugnet), изглежда много сложно за произнасяне на неговия добър познат Карл Лагерфелд. За това, сегашният дизайнер на Chanel препоръчва Ервe да си промени името на Леже (Léger). Това е и името, което остава за популярната марка на дизайнера. Именно и под това име Ерве създава най-известните рокли на 90-те години "the bandage dress". Те са любими на Синди Крауфорд, принцесата на Монако Стефани, Иман, Тайра Банкс и Ел Макферсън.

 

Хю Хефнър

 

Американски издател, бунтовник и интелектуалец Хю Хефнер в продължение на много години е един от най-ярките личности на американската поп култура, символ на който е и неговото издание Playboy. Хедонистичният пророк, както го нарича преди време сп.Times, почина в дома си от естествена смърт на 91-годишна възраст. Първият брой на списанието на Хефнър излиза през 1953 г., в собствената му кухня като в рубриката "Момиче на месеца" позира Мерилин Монро. Нейните снимки, направени по време на фотосесията за календарната 1949 година, Хефнър купува за $200. Хю заема пари за публикуването на първия брой, включително и от собствената си майка. Въпреки това, в най-скоро време плодът на въображението на Хефнър става едно от най-продаваните мъжи списания в света. Легендарният основател на популярното списание счита себе си като вдъхновител на сексуалната революция през 60-те и 70-те.

 

Пиер Берже

 

Съосновател на модната къща Yves Saint-Laurent и спътник в живота на покойния френски дизайнер, той беше сред най-активните борци за правата на хомосексуалистите. Френският бизнесмен и творец Пиер Берже почина на 86-годишна възраст в дома си в Сен Реми-де-Прованс, Южна Франция. В продължение на десетилетия Берже диктуваше тенденциите във френската мода. Той беше не само съдружник, но и дългогодишен директор на модната къща Yves Saint-Laurent до продажбата й през 1999 г. за 3 милиарда долара.

 

Честър Бенингтън

 

Фронтменът ще остане в паметта на всички с хитовете на Linkin Park, сред които "Faint", "In the End" и "Crawling". На 20.07.2017 г. тъжна вест обиколи за минути всички фенове на музиката. Легендарният вокалист Честър Бенингтън, който бе част от американската рок група Linkin Park, почина. Вокалистът, спечелил „Грами” за най-добро изпълнение на живо, оставя след себе си съпруга, с която живееха от 11 години и шест деца. Докато на сцената Честър Бенингтън беше агресивен и винаги раздаващ се докрай, то в личния живот близките му го описват като топъл, грижовен, интелигентен и забавен човек. Дебютният албум на Linkin Park – "Hybrid Theory", излиза на 24 октомври 2000 г. в САЩ. Оттогава групата е продала над 70 милиона копия на албумите си в цял свят, а през идната седмица рок групата трябваше да започне новото си турне.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser