Преминете към основното съдържание

Звездите са на един шев разстояние

Днес е Международният ден на авиацията и космонавтиката, отбележете го подобаващо с някое модно вдъхновение в тази естетика
Isabel Marant, Giambattista Valli
Isabel Marant, Giambattista Valli © ImaxTree

От Амелия Еърхарт – първата жена, прелетяла над Атлантическия океан, до Валентина Терешкова – първата жена космонавт, мечтите, амбициите и смелостта да прекрачиш познатите граници, винаги са били вдъхновяваща сила. Модата не прави изключение. Представяме ви няколко образеца, които от десетилетия са се превърнали в базисни за дамския гардероб.

Коженото яке

© ImaxTree, Givenchy

Въпреки вътрешната страна от естествена вълна в своя първообраз, днес коженото яке не напуска границите на тенденциите. То пилотира умело и с тишърт и деним, и с женствена риза, дори и с рокля, лишена от прекомерен романтичен характер.

Гащеризонът

© ImaxTree, Celine

От мъжка стилистика до суперженствени модели с дълбоки деколтета и голи гърбове – свободата на гащеризона при движение е пословична и позволява зашеметяващи модни лупинги. Добре се чувства и в неформална среда, и върху червен килим.

Кубинките

© ImaxTree, Aigner

Все още в редиците на армията, те „маршируват“ и на модния фронт. В съчетание с пола са една от любимите комбинации с пънк уклон.

Авиаторските очила

© ImaxTree, Zadig & Voltaire

Оригиналният дизайн на Bausch & Lomb от 1936 г. днес е сред любимите за интерпретация от модните марки. Този модел не притежава категорична полова идентичност и е сред най-предпочитаните и лесни за комбиниране представители сред аксесоарите.

Сребристият цвят

© ImaxTree, Balmain

Небесата са примамлива дестинация, а сюжетите са повече от разнообразни. От емблематичната лента „Барбарела“ на Роже Вадим с Джейн Фонда от 1968 г. до колекциите за сезона, начело с Balmain. Полетът на фантазията зависи само от вас. Затегнете коланите и успех!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser