Преминете към основното съдържание

Звездопад 2020: как метеорният дъжд през август се отразява на хороскопа?

Очакват ли ни съдбовни промени

Едно от основните астрономически и астрологични събития на лятото е безпрецедентният метеорен дъжд (Персеиди 2020), който ще удари нашата планета на 12 август и е един от най-романтичните феномени, които могат да бъдат наблюдавани с просто око. И докато намисляме пожеланията си, нека разберем как метеоритите и техните движения влияят на нашия живот и хороскоп?

Може би сте чували или дори сте виждали метеорния дъжд Персеиди и преди, тъй като това е „стандартното“ годишно космическо събитие през август. Родоначалник на Персеидите, споменати за първи път в китайски летописи през 36 г. след Христа, е кометата Суифт-Тътъл, открита през 1862 г. Метеорният поток е получил наименованието си от съзвездието Персей, където се намира радиантът му (привидната точка, от която се появява).В този момент Земята докосва опашката на комета с ширина около двеста километра. И когато нашата планета минава през средата на тези космически отломки, ние виждаме ярки проблясъци в небето: стотици метеори мигат над главата ни. Просто вдигнете очи към нощното небе и си намислете желание.

Вероятно запалените почитатели на хороскопи сред нас се чудят: има ли това астрономическо явление някакво астрологично значение?

От астрологична гледна точка метеорните дъждове могат да представляват няколко неща. Първо, това е космически прах, отломки. За нас те приличат на красиви светлинни дисплеи, но всъщност това е вид буря от разпад на комета. За да разберем значението на този дъжд, трябва да знаем състава на кометата. Кометите са съставени от лед, прах и газове. Ако направим символичен прочит на това, бихме могли да кажем, че те представляват нашите замразени емоции и колективни страхове, които изплуват и стават видими. Всичко, което сте пренебрегнали или потиснали, вече трябва да бъде решено. Време е за промени.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser