За всички сезони, за всеки момент от деня, пълни със здравословни мазнини и антиоксиданти – представяте ли си да имате храна, която отговаря на тези условия?! Разбира се, че има, и е добре да я включите в менюто си точно в този период, когато се подготвяме за празниците и сме подложени на допълнителен стрес.
Междинното хранене през деня е това, което може да ви даде енергия и хубавото е, че това става лесно – разковничето са ядките. Пекан и тиквени семки са двете любими на сърцето ядки и е добре да ги включвате в много варианти в менюто си точно по време на зимния период. Предлагаме ви рецепта за десерт, който е идеален за междинните хранения в офиса.
Хранителна стойност
Пекан: тези маслени дървесни ядки са идеални за студеното време. Една шепа ядки пекан съдържа необходимата дневна доза моно и полинаситени мазнини.
Боровинки: витамин С и фибри са полезните вещества в червените боровинки. Подобно на повечето червени плодове те са богати на антиоксиданти, които се борят срещу всякакви възпаления.
Черен шоколад: да, той е полезен в умерени количества. Съдържа магнезий и полифенолни антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес в организма.
Рецепта за шоколадов десерт
Съставки
1 чаша тиквени семки
1 чаша орехи
1 чаша бадеми
½ чаша сушени боровинки
1 чаша шоколадов „чипс“
Приготвяне: Смесете съставките в голяма купа и ги разбъркайте добре. Добавете малко гореща вода и разбъркайте отново. Това е!