Преминете към основното съдържание

Balmain интерпретира бягството от действителността в новата си колекция

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

"Не знам къде отиваме но знам, че отиваме някъде. Въпросът не е в дестинацията, а в самото пътуване - заминаването и бягството", казва Оливие Рустейн преди стрийминга на модното шоу. Изминалата година, придружена от изолация, ограничения и промени, накара перспективата за безгрижно пътуване да изглежда доста примамлива. Това е и причината колекцията на Balmain да бъде представена на летище Шарл де Гол. Дизайнерът показа специфично авиационно облекло. То включва авиационни якета, шинели, пилотски костюми и ефектни рокли.

Рустейн черпи вдъхновението си не само от желанието си за бягство от действителността, но и от следвоенните пътувания на Пиер Балмен (също по Air France). Пътувал е първо през 1947 г. до Сидни, заради модната си колекция, а по-късно до Ню Йорк, в компанията на приятелката си Гъртруд Стайн. "Тя беше страхотен писател и страхотна феминистка. Заведе го в Америка. Той искаше да обиколи света, а не просто да стои на едно място", казва Рустейн.

Дизайнерът ни пренесе в друго измерение. Изпрати ни някъде в космоса, докато моделите дефилираха пред дигитална платформа, която излъчваше снимки на Луната. Лъскавите дрехи в сребристо и златисто, сякаш бяха взети от гардероба на някой научнофантастичен филм за извънземни и летящи чинии. Неоновите цветове засилиха това усещане и внесоха още повече екстравагантност и провокативност.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser