Преминете към основното съдържание

Кралят и кралицата на Нидерландия отказаха аудиенция на Хари и Меган

Херцозите на Съсекс планират да посетят Нидерландия от 16 до 22 април, но кралската двойка на страната отказа среща с тях. Защо кралица Максима и крал Вилхелм-Александър проявяват подобна строгост?

Следващата седмица феновете на Уиндзор ще проследят кралското турне на принц Хари и Меган Маркъл в Нидерландия. Двойката прекосява Атлантическия океан за участието на херцога на Съсекс в Игрите на непобедимите – Хари все още е патрон на състезанието, което се провежда между бивши и настоящи военни.

Както стана известно на двойката е отказан престой на територията на резиденцията на монарсите. Хари и Меган Маркъл били помолени да си резервират хотелска стая.

Подобно решение се взема за първи път по отношение на членове на европейско кралско семейство. Обикновено Максима и Вилхелм-Александър предоставят на знатни гости резиденцията си Айкенхорст в Хага, но не и сега.

Освен това, според съобщение от Кралския офис на херцога и херцогинята на Съсекс е отказана аудиенция. Няма да има официални срещи и снимки. Максима и Вилхелм-Александър са забранили на принц Хари и Меган Маркъл да водят въоръжена охрана със себе си. Полиция ще ги придружава навсякъде и ще осигурява охранителни услуги, но няма да има специално отношение.

Тази неочаквана проява на твърдост към Хари и Меган най-вероятно се дължи на скандалното поведение на двойката. Само преди няколко месеца те отказаха да посетят Великобритания за да почетат паметта на принц Филип под предлог, че не им е осигурена надеждна защита.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser