Преминете към основното съдържание

Смелият арт грим, който ме преобрази изцяло

Черпя идеи от големите вдъхновители

В ежедневието си имам една няма и 10 минутна рутина, в която си слагам грима. След което съм готова да посрещна света с широка усмивка и добре извити мигли. Като човек, който обича разнообразието и всячески се старае да избягва от скуката, имам и тревожни моменти, в които се поглеждам в огледалото и стигам до извода, че тази рутина вече е време да си ходи. Това са онези моменти, в които сме свикнали да се гледаме в една и съща визия дълго време и знаем, че нещо трябва да се обнови. Нужно е разнобразие.

И е време за промяна!

Тук идва трескавото търсене на нови продукти за грим, нови смели цветове, нови начини за нанасянето им. 

Но преди да стигнем до там, търсим вдъхновението. Някои я намират в Pinterest, други в смяната на сезоните, а аз залагам на сигурното - на изкуството. 

Къде другаде ще намерим такъв размах на въображението, игра на цветове и силни контрасти, ако не в изобразителното изкуство. В случая, за помощ ми идват поп арт цветовете на Анди Уорхол и златистите нюанси в работата на Климт, както и гримовете на Smashbox, с които постигнах абсолютно нова визия.

LIFE IMITATE'S ART

Реших да комбинирам синьо-лилявите цветове от работата на Уорхол и Лихтенщайн, със златистите нюанси на Густав Климт. Ярки, смели и свежи!

СЛАГАМЕ ОСНОВИТЕ

Винаги запчвам грим рутината си с хидратиращ крем и, обикновено, използвам и праймър. Сега намерих Photo Finish Primer Water, която прави кожата мека, без да добавя блясък. Първоначално реших, че е за фиксиране на грима, но се оказа, че формулата ѝ е многофункционална и може да се използва и като база. Допълнителни точки давам на продукта за това, че е обогатен с електролити и моментално съживява кожата и я хидратира.

ПОКРИВАМЕ ВСИЧКО СЪС STUDIO SKIN 

Четох някъде, че Виктория Бекъм е била пристрастена към грима. От време на време и аз се чудя дали и при мен не е така, тъй като, дори когато работя от вкъщи, сутринта си правя труда да си нанеся задължителните - хидратиращ крем и фон дьо тен.

На мнение съм, че ние жените се обличаме и гримираме сами за себе си, а не заради друг. 

Сега вече спестявам частта със сутрешния крем, защото Studio Skin на Smashbox прикрива не само недостатъците по кожата, но и има добра хидратация. А, ако вечерта съм поканена на парти, дори няма нужда да слагам допълнителен слой (нарича се освежаване, ама, да си говорим честно по-скоро е наслояване), защото новият ми любим фон дьо тен осигурява плътно покритие и дава свеж, натурален и матиран финиш на кожата и е ... внимание ... с доказана 24-часова издръжливост!

ИГРА НА СЕНКИ

Сърцето ми затуптя, когато видях опаковката на Cover Shot: Eye palettes, а когато го отворих наистина се хипнотизирах. Златистите нюанси в палитрата са толкова ярки, а металните елементи, са просто визуално щастие. Цветовете се нанасят и преливат лесно, заради кремообразната им текстура. 

Дали Анди Уорхол не би поискал да нарисува една нова Златна Мерилин Монро с тях? 

Сенките издържат през целия ден, като запазват цвета си, без да се размазват или събират.

ЗА СКУЛИТЕ С ЛЮБОВ

На къде без контуриране? Тук използвах Ablaze Face Palette: Blush, Bronze, Highlight на Smashbox, за да подчертая скулите си.

Предвиждам, че тази лимитирана палитра ще я използвам много дълго време. 

ИЗВИВАМЕ И ОЧЕРТАВАМЕ

SuperFan е спиралата, която е виновна за добре извитите ми и удължени мигли през последните няколко месеца. Течната очна линия Always On, от друга страна, е създадена за хора, които нямат търпението да си направят перфектната извита линия. Т.е. за хора като мен! И въпреки това, с този продукт на Smashbox черната линия се получава не само бързо, но и еднакво и на двете очи. 

PURPLE HAZE 

Лилавото е цветът на сезона, а аз реших да го пробвам като си обагря и устните с него. Течното червило, което използвах се казва Be Legendary в нюанс Mettalic Purple и е основният акцент във визията ми. Този цвят със сигурност е "head turner" и абсолютно пасва на легендарното си име, защото няма да останете незабелязани и незапомнени с него.  

Доволна съм с новото си вдъхновение, новите цветове, които намерих и новите топ Smashbox продукти, които ще са верните ми приятели този сезон. 

"Чао, чао" на старото ми Аз и "Здравей" на смелия ми арт грим!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser