Преминете към основното съдържание

Бери ванилова торта

Свежа и нискокалорична торта, която не отстъпва по вкус на класическите десерти.

Продукти:

За блатовете

3 яйца

300 гр захар

Зехтин на вкус

1/2 чаша Кефир

Сокът и кората на половин лимон

2 чаши бяло брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

Екстракт от ванилия

За крема и украсата

боровинки

пресни ягоди

150 мл сметана

Приготвяне:

Разбийте яйцата, захарта, кефира, екстракта от ванилия, лимоновия сок и кората до гладка смес.

В отделен съд смесете брашното, солта и бакпулвера. Добавете получената смес към съда с кефирната маса, разбъркайте до гладкост.

Нарежете ягодите на четвъртинки, а боровинките оставете цели и поръсете плодовете с две супени лъжици брашно (това ще им помогне да останат на повърхността на тортата). Добавете към тестото.

Вземете две еднакви по големина тави и ги покрийте с хартия за печене. Изсипете равни части от тестото във всяка тава и печете 40-50 минути, докато клечка за зъби, поставена в тестото, излезе чиста. Готовите блатове разрежете напречно на 2 части, за да се получат 4 блата.

Сметаната се разбива до получаване на твърд връх. Покрийте тортата по следния начин: като редувате блат с крем. Украсете горния слой с останалите горски плодове и сметана.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser