Преминете към основното съдържание

Кара Делевин говори открито за психичните си проблеми

"Това е нещо, което не можеш да скриеш.“

Моделът участва в благотворително събитие за психичното здраве на младите хора и говори за психичните проблеми и борбата с тревожността.Кара Делевин се сблъсква с психични проблеми още като дете: на седемгодишна възраст пие твърде много шампанско на сватба на роднина, на десет й предписват хапчета за борба с безсънието, а по-късно лекарите я диагностицират с диспраксия, разстройство, което засяга движението и координация. Вместо да се отнесе сериозно към тези проблеми, Делевин се опитва да се разсее с алкохол.

"Това е нещо, което не можеш да скриеш. Можеш да се излекуваш само ако говориш за това. Писна ми да се опитвам да избягам от себе си, защото всичко, което мога да направя, е да избягам и да се ударя в стена", каза тя.

Супермоделът сподели, че конвенционалната психотерапия не й е помогнала в борбата с безпокойството, по-ефективна се е оказала йогата. „Йога е първото нещо, което наистина ми помогна, предимно дихателните практики.“

Тя смята, че е опасно да се фиксирате върху проблема си. „Понякога колкото повече енергия давате на тревожността, толкова по-силна става тя и не знаете как да се справите с нея.“

Кара разказа още, че миналата година е преминала през програма от 12 стъпки, която й е помогнала да преодолее зависимостта си от психоактивните вещества. Манекенката си обеща „вече да не търси оправдания“, а да работи върху психическото и физическото си здраве и да говори открито за това.

Според Делевин, по време на тази програма от най-голямо значение е била подкрепата на други хора. „Намерих невероятен източник на подкрепа и вдъхновение в женските групи. Лечението не е за всеки. Но това, което наистина ми помогна е, че се научих да обичам себе си чрез други хора, научих се наистина да бъда себе си с други хора. Просто винаги съм искала да бъда по-добре, отколкото бях. Винаги е имало огромно несъответствие между това коя бях и това, което се опитвах да стана, и сега се чувствам сякаш съм запълнила тези празнини“.

През септември миналата година в мрежата се появиха снимки и видеоклипове, които предизвикаха безпокойство сред феновете на модела: Кара тичаше бос по улиците, държеше се странно и изглеждаше зле. По-късно в интервю за Vogue моделът каза, че тези снимки са й помогнали да погледне на себе си от друга гледна точка. „Мислех, че се забавлявам, но тогава се видях отстрани и осъзнах, че изглеждам болна“. Тя добави, че в този момент много се срамувала, но по-късно била благодарна за тези снимки, защото те й помогнали да се изправи пред реалността.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser