Преминете към основното съдържание

Ако не искате глоба или затвор, не правете тези неща в тези страни

От Сингапур до Италия
© iStock

Ако ви предстои пътуване до една от тези страни, може би ще ви е полезно да прочетете следващите редове. Винаги е добре човек да бъде подготвен, за да няма неприятни изненади. А те понякога, оказва се, могат да са и доста сериозни...

Сингапур

Не можете да стоите по сутиен в дома си/хотелската стая. Грози ви глоба в размер на 1000 сингапурски долара или 3 месеца затвор. Абсурдна е представата за порнография в Сингапур! Ако се разхождате в собствения си дом по сутиен, попадате под ударите на закона. Освен ако не сте пуснали щорите. В същото време обаче спокойно може да обикаляте улиците по сутиен, само че... спортен! В този град кросовете са на огромна почит – тълпи от сингапурци тичат дори в най-големите жеги по обяд. И никой не арестува момичетата, решили стайлинга си в оскъдни спортни сутиени.

Испания

В Испания е забранено шофирането с джапанки, сандали и обувки с висок ток. Шофирането с боси крака също не е позволено. В Барселона е забранено човек да се разхожда по плажно облекло в града.

Франция

Колкото и да не ви се вярва, забранено е да се целувате на гари и перони, има дори предупредителни табели за това. Този закон е на повече от 100 години и има за цел да предотврати не нещо друго, а забавяне на влаковете. Забранено е и подреждането на камъни един върху друг на плажа, за да се снимате на фона им. Според местните власти това уврежда околната среда и глобата е 1500 евро. Шофьорите пък са задължени да носят дрегери за алкохол в автомобила си, които се използват при полицейска проверка.

Великобритания

Тук пререждането на опашка не само ще направи лошо впечатление, а и е равнозначно на нарушаване на закона. Не е прието и да каните в дома си хора, които не познавате.

Италия

В Рим е забранено сядането на прочутите Испански стълби, влизането във фонтани, както и катеренето по паметници и исторически обекти. В южноиталианския град Еболи пък не са позволени целувките в кола. Във Венеция от 2008 г. е в сила забрана за хранене на гълъбите, глобите са между 50 до 500 евро. Там е забранено и седенето на места, които не са предназначени за това, в туристическия център на площад "Сан Марко", стъпалата на моста Риалто и др. Не можете да поставяте катинари на мостове и паметници.

Източник: Saveti.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser