Преминете към основното съдържание

Американка разрушава стереотипа на йога инструктор

Джасмин Стенли е не по-малко пластична и гъвкава от своите слаби колежки
© Instagram

Американката Джасмин Стенли нарича себе си йога ентусиаст, както и „дебела жена“ буквално. Всъщност от останалите йога инструктори я различават единствено размерите й. Самата Стенли разбира много добре това и не се притеснява да го обсъжда с останалите пълни хора, които посещават нейните часове по йога.

В интервю за блога The Cut тя споделя, че стереотипът за йога инструктор е млада бяла стройна жена и няма общо с нейния външен вид. Това е причина много хора да подлагат на съмнение нейната пластичност и сила, но към края на всяко занимание, което води тя, всички били уморени и без следа от каквито и да било предразсъдъци.

Стенли споделя, че е започнала да се занимава с йога сама у дома, тъй като в повечето спортни зали отношението към пълните хора е особено – и от страна на другите трениращи, и от страна на самите инструктори. По думите й дебелите хора просто имат желание да потренират и да се приберат у дома, уморени след тренировка, без да предизвикват цялото това внимание. Именно затова тя е решила, че е най-добре да тренира у дома. Започнала да поддържа Instagram профила си, за да следи собствения си напредък. Разбираемо е, че снимките й с минимум дрехи в различни асани предизвикват голям интерес и феновете й са повече от 40 хиляди.

Джасмин е вдъхновение за много хора, които се притесняват от телосложението си и външността си изобщо в спортната зала. Физическата активност е необходима не за да се харесвате на другите, а за да имате добро самочувствие. Това е важно за всеки! Последвайте Джасмин!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser